Sider

mandag 13. august 2012

Mattipset #09


Müsli med himmelsk duft av kanel

Ingredienser: Flytende akasiehonning, kaldpresset rapsolje, kanel, havregryn, rugflak, gojibær, gresskarkjerner, solsikkekjerner, sesamfrø, kakaonibs, knuste linfrø.                                                      
                                     
Sett på ovnen på 225 grader og la denne bli varm. Gjør også klar en stekeplate med bakepapir. I mellomtiden blander du 3ss med flytende honning, 2ss med kanel og  ca 3ss med rapsoljen. Bland denne godt sammen. Bare nå vil det dufte kanel deluxe! I en bolle legger du oppi 5dl små havregryn og rugflakene. Kanelblandingen skal du så helle over i bollen med grynene og flakene. Rør godt, slik at det blir fordelt greit nok.
... og da tenker jeg også at ovnen er varm nok..  Fordel blandingen jevnt oppå stekeplaten. Syntes du at det ikke var nok kanel, så gjør som meg.. strø litt ekstra over blandingen.. Sett så inn i ovnen, men pass på underveis og rør litt mellom slagene, for denne kan fort brenne seg.. Det holdt med ca 10 minutter i ovnen min på midterste rille, men det varierer nok i steketid i forhold til andre mer nye og fancy stekeovner... ;)
Du skal slippe å kjede deg mens du venter.. Finn frem feks. et norgesglass og gjør klar den andre blandingen. Denne skal nemlig ikke stekes! Her kan du putte oppi akkurat hva du føler for, men jeg brukte 1dl gresskarkjerner, 1 neve gojibær, 1 neve kakaonibs, ca 0,5dl knuste linfrø, 1dl solsikkekjerner og 0,5dl sesamfrø. Når blandingen som har vært i ovnen har avkjølt seg, legg dette oppi norgesglasset/ lufttett boks, og miks dette med den andre 'kalde' blandingen.. og vips har du en egenkomponert frokostblanding/müsli..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar